Friday, February 08, 2013

Cerita di Hari Jumaat

Views
 
Alhamdulilah..Bersua kembali kita di pagi Jumaat yang indah ini..
(wah ada gaya ustazah siti nor bahyah tak) hehe..
hah!nampak pic kat atas tue?? 
sebelom meneruskan membaca story morry mummy yg entah pape nie,
jom cepat sama2 kita sedekahkan 1 senyuman
paling manis untuk diri sendiri..:) 
 
Hah..kan ensem,kan comel begitu..hehe..
Setahu mummy,senyum tue kan 1 terapi kan???kan??
Huhu..entah apa mummy nak merepek ye untuk pagi nie..
Hurmm..actually mummy busy sikit pg nie nak setelkan beberapa kerja yg tertunda,
tapi tu laa..blog nie memanggil2 untuk singgah sebentar..
 
So,pendekkan cerita..Pagi nie,otw mummy nak gi kerja..
Fuh..jem kaw2..aduhai :( cramp jadi nya kaki nie..
Mujur Mr.Daddy yg drive pagi nie..hehe..amik kesempatan laaa!
 
   Jalan jemm gila..Patah pinggang..
 
Yang meletihkan tue,sbb mummy kena drop The Curve dulu..
Turunkan Mr.Daddy yg kebetulan kena kerja di site kat sana..
Huh..Grrr...Mmg alamatnya,mummy kena pegang stereng juga laa..hehe...apakan daya...
 
Daddy : Lapar laa,sayang..
Mummy : Lapar?? Me too...
Daddy : Jom drive thru???
Mummy : Okay!! hehe...
 
Hah nampak tak permainannya kat situ???hehe...
Selalunya Mr.Daddy yg complaint..Mummy asyik makan fastfood jek..
Hah,harinie??Apa cite??
 
Jangan jelessss okay...
 
Hehe..hamekk kau..Borong banyak2...
Perut dah lapar kan..
Park keta kat tepi,apa lagi..balun laa Mcd di pagi hari...hehe...

 
 
Blurrpp...Alhamdulilah...
So,lepas hantar Mr.Daddy di site kerja..Vroommmm!!
Tak sampai 10 minit,chak!
Mummy dah sampai pon kat ofiss..
Alhamdulilah tak jem..
Cuma hujan je laa...Tapi masuk je ofis,tengok jam di punch card..
09.23am..Hamekkk ko!
Muka selamba sudah....
 
So,moral of the story :
i)Bangun pagi dan keluar seawal mungkin utk ke tempat kerja
ii)Alas perut terlebih dahulu sebelum keluar rumah
iii)Banyak bersabar dlm menempuh kesesakan
iv)Pandu cermat,Jiwa selamat!
 
       sebelum berundur,mummy attach kan
pic ini khusus utk renungan kita bersama-sama...:)
 
Salam Jumaat dan Gong Xi Fa Cai..   

Terima Kasih kerana membaca entry mummy..kalau suka like laa yer :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua entry dan post di atas adalah Hak Milik Pena Biru Mummy :)